Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Life's a beach

Δεν υπάρχει ομορφότερη εικόνα απο αυτή του ηλιοβασιλέματος. Δεν χρειάζεται να είσαι ρομαντικός για να μιλήσει η φύση μέσα σου. Αρκεί μόνο να είσαι ζωντανός και να έχεις τις αισθήσεις σου διαθέσιμες σε αυτό το οπτικό ερέθισμα.
Κάθε φορά που αντικρίζω τον ήλιο να δύει, ευχαριστώ Το Θεό που μου έδωσε ζωή και αξία να βλέπω την ομορφιά του πλανήτη μου. Το αγαπημένο μου δειλινό με τα εξαίσια χρυσαφιά χρώματα του και τον ήλιο να βιάζεται να κρυφτεί πίσω απ΄τα βουνά αποχαιρετώντας με για άλλη μια φορά. Δεν είναι αργά για να πείτε ευχαριστώ για όσα έχετε και να σταματήσετε να στεναχωριέστε για τις πληρωμές στην εφορία και στις τράπεζες.
Η πραγματική ζωή είναι η ομορφιά της ενασχόλησης με τη φύση και όχι το πολιτισμικό κελί στο οποίο έχουμε κλειστεί όλοι μας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα κοιτώντας τη θάλασσα και χαρείτε όσο μπορείτε αυτό το καλοκαίρι.
Life's a beach!  Αλλά όχι απαραίτητα με την κακή έννοια. Έχουμε φτιαχτεί για να αισθανόμαστε και να υμνούμε τη ζωή και όχι για να της γυρίζουμε την πλάτη. Βγείτε απο τη φυλακή των κακών σκέψεων και βρείτε τον Πήτερ-Πάν μέσα σας κάνοντας χαρούμενες σκέψεις. Μη φύγετε από αυτόν τον πλανήτη, αυτήν την ευλογημένη χώρα κενοί και παρθένοι χωρίς να σας έχει αγγίξει η ομορφιά. Έστω και ένα λεπτό που θα κοιτάξετε το ηλιοβασίλεμα σε κάποια παραλία αρκεί για να νιώσετε τυχεροί. Ανοίξτε την καρδιά σας και ελευθερώστε τις αισθήσεις σας. Ένα ακόμα καλοκαίρι μπροστά μας για να εκτιμήσουμε την πραγματική έννοια και την ουσία της ζωής.
Κι αν τελικά Life's a beach....ζήστε μαζί της όλες τις όμορφες στιγμές και βρείτε την ευτυχία σε απλά και ευλογημένα πράγματα...
''Blessed are they who see beautiful things in humble places where other people see nothing''
Camille Pissaro 1830-1903
Ευχαριστώ όλους όσους με έμαθαν να εκτιμώ και να σκέφτομαι...