Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ασκός Αναζωογόνησης Ambu για επαρκέστερη παροχή οξυγόνου

Η συσκευή ambu είναι ένας ασκός με ανεπίστροφη βαλβίδα που χορηγεί αέρα στον ασθενή μέσω μάσκας. Εάν διαθέτουμε ασκό ambu με μάσκα εφαρμόζουμε την προσωπίδα σφικτή στο στόμα και τη μύτη του ασθενή και πιέζουμε το ασκό ενώ παρακολουθούμε το θώρακα του. Πιέζουμε τον ασκό κάθε 4 δευτερόλεπτα μετρώντας 2-3-4 (πίεση σε ρυθμό αναπνοής).
Σε θύματα που δεν αναπνέουν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συσκευές που θα εξασφαλίζουν θετική πίεση εισπνοούμενου μείγματος για να μπορεί να γίνει έκπτυξη των πνευμόνων. Με τον ασκό ambu μπορούμε να επιτύχουμε παροχή μέχρι και 21% ενώ με την απλή μάσκα περίπου 16-17%.
Υπάρχουν στο εμπόριο ασκοί σιλικόνης που κοστίζουν ακριβότερα επειδή μπορούν να αποστειρωθούν και ασκοί απο pvc μιας χρήσης για ενηλίκους και παιδιά απο μια γκάμα τιμών για επιλογή απο 20 εώς 100 ευρώ ή και 400 ευρώ αναλόγως τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον κατασκευαστή, τη χρήση και το υλικό τους. 

Ο απινιδωτής είναι υπερβολικά ακριβός για έναν διασώστη αλλά ένας ασκός ambu είναι αρκετά προσιτός, αποτελεσματικός για επαρκή χορήγηση οξυγόνου και εύκολος στη μεταφορά. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε κάνοντας μια απλή έρευνα στην αγορά.