Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πολίστες οι καλύτεροι ναυαγοσώστες


Πόλο. Ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα αντοχής και απόδοσης. Όσοι δεν έχουν δεί προπόνηση ομάδας πόλο δεν μπορούν να καταλάβουν τη δυσκολία του αθλήματος και το επίπεδο ανάπτυξης  της αντοχής των αθλητών του πόλο.
Δύωρες προπονήσεις στο νερό νωρίς το πρωί και πολύωρες επισκέψεις στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση. Η εξοικείωση και διαχείρηση του υγρού στοιχείου από τους πολίστες οδηγεί πολλούς στο να επιλέξουν να γίνουν ναυαγοσώστες όσον αφορά την αντοχή τους και τη δύναμη στο κολύμπι. Αν αυτά συνοδεύονται και από άριστη γνώση τεχνικής στις Α'Βοήθειες τότε οι πολίστες γίνονται οι καλύτεροι ναυαγοσώστες. Η διάσωση μέσα στο νερό είναι άκρως απαιτητική και μια απροσεξία μπορεί να κοστίσει από μία εώς δύο ζωές. Οι πολίστες λόγω του σκληρού αθλήματος τους, έχουν μάθει να παλεύουν μέσα στο νερό και να απεγλωβίζονται με λαβές και ειδικές κινήσεις οι οποίες μοιάζουν κατά πολύ με αυτές που χρησιμοποιούνται όταν ένα ενεργητικό θύμα προσπαθεί να ''επιτεθεί'' στον ναυαγοσώστη.
Από δική μου έρευνα έχω παρατηρήσει ότι σε εκπαιδεύσεις ναυαγοσωστών αυτοί που ξεχωρίζουν πάντα από άποψη αντοχής είναι οι πολίστες. Αν αυτό το πλεονέκτημα συνοδευτεί από την γνώση και επιμόρφωση τους τότε έχουμε τον κατάλληλο συνδυασμό ικανότητας για διάσωση στο νερό.