Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πάνω στη σφαίρα των πιθανοτήτων με το κέρμα του Κρίστιαν Χόιγκενς.

«Χιλιάδες περπατούν
στον ίδιο δρόμο.
Με τα βήματά σου,
κανείς».

    Ζούμε επάνω σε μια κινούμενη σφαίρα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ισχύσει κάθε εκδοχή και κάθε πιθανότητα. Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο κλάσμα δευτερολέπτου της ύπαρξής μας, οι φυσικοί νόμοι των πιθανοτήτων αποφασίζουν σε ποιο μέρος θα γεννηθούμε πάνω στη Γη. Μετά τη γέννησή μας, η τύχη γίνεται πεπρωμένο.
  Φαντάσου ότι το περιβάλλον που γεννήθηκες και οι άνθρωποι που αγαπάς, είναι το αποτέλεσμα που έφερε η αξονική κίνηση μιας κοσμικής ρουλέτας. Μεγαλώνοντας, βρίσκουμε βαθιά στην τσέπη μας ένα κρυμμένο κέρμα. Με κάθε σκέψη που καταλήγει σε μια επιλογή, με κάθε πρωτοβουλία που παίρνουμε στο μονοπάτι της ζωής και με κάθε ανάμνηση που αποθηκεύουμε μέχρι τον θάνατό μας, σχεδιάζουμε την κάτοψη ενός περίπλοκου λαβύρινθου.  
  Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε με έκδηλη απορία, αν πήραμε τη σωστή απόφαση για την πορεία της ζωής μας, διότι η αποτυχία θα είχε αντίκτυπο στη μελλοντική μας εξέλιξη. Η ελεύθερη βούληση και οι επιθυμίες μας ανοίγουν στον χώρο καινούριες προϋποθέσεις και νέες πιθανότητες. Οι φίλοι που συναντήσαμε στα παιδικά μας χρόνια, οι συνάδελφοι που συνεργαστήκαμε και οι άνθρωποι που ερωτευτήκαμε, κάτω από τυχαίες συνθήκες, είναι απόρροια της αρχής των πιθανοτήτων που ορίζει τις ζωές μας. Ακόμη και τα παιδιά μας θα είχαν διαφορετική όψη, αν δεν είχαμε συναντήσει τον σύντροφό μας υπό τους όρους μιας χωροχρονικής συνάρτησης.
  Κάθε στιγμή διαμορφώνεται και μια διαφορετική πραγματικότητα. Ζούμε μέσα στο δικό μας Matrix, στο ανθρώπινο κβαντικό πεδίο που εφαρμόζονται κβαντικά άλματα συνείδησης και ύπαρξης. Αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας σαν φορτισμένα σωματίδια πιθανοτήτων και επιλογών. Το ανύπαρκτο γίνεται υπαρκτό, το απίθανο-πιθανό, υπό την εξέλιξη μιας συνάντησης ή την πραγματοποίηση μιας ιδέας, γιατί όλα γύρω μας κινούνται και προχωρούν αδιάκοπα μέχρι την τέλεσή τους. Αυτό είναι το κοσμικό παιχνίδι που συντελείται γύρω μας και συμμετέχουμε σε πλήρη απαρτία. Έτσι δημιουργούνται άπειροι κόσμοι, σε μικρή ή μεγαλύτερη κλίμακα, που χωρούν κάθε υλική υπόσταση. Κόσμοι μέσα σε κόσμους! Σαν ρωσικές ματριόσκες πάνω σε μια σφαιρική γεωμετρική διάσταση που κάθε επιλογή αποκτά νόημα μόνο με την αγάπη. 
  Ο Ολλανδός Κρίστιαν Χόιγκενς, μαθηματικός, αστρονόμος και οπτικός του 17ου αιώνα, είχε πάντα ένα κέρμα στην τσέπη του. Η επιστήμη του βασίστηκε στην αρχή των πιθανοτήτων. Σε ένα μέλλον γραμμένο και στις δύο όψεις του νομίσματος, που εμφανίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Υποστήριζε, δε, πως θα πρέπει να ακολουθούμε την καρδιά μας σε κάθε μας βήμα, για να φτιάχνουμε κόσμους γεμάτους αγάπη. 
  Τυχαία γράφω κι εγώ αυτά τα λόγια, τυχαία κι εσύ τα διαβάζεις. Επιλέγω, όμως, συνειδητά να σε ευχαριστήσω για την αγάπη σου. 


Θερμή παράκληση : Όσοι αναδημοσιεύετε τις αναρτήσεις μου, παρακαλώ πολύ, να βάζετε το όνομά μου ή την ονομασία του blog, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που βίωσα πριν από μερικούς μήνες με την οικειοποίηση των κειμένων μου. Ευτυχώς, οι περιπτώσεις αυτές είχαν καλή κατάληξη, καθώς αντιμετωπίστηκαν με ευπρέπεια και κατανόηση. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να αναδημοσιεύετε τα κείμενά μου γιατί καταλαβαίνω ότι σας αρέσουν, όμως, κάθε λέξη που γράφω, βγαίνει από την ψυχή μου και ανήκει σε μένα. Δεν εκφραζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο κι αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς και μοναδικούς. Τα γραπτά μου και ο τρόπος έκφρασής μου αποτελούν την πνευματική μου ταυτότητα, γι’ αυτό το μόνο που ζητώ, είναι να αναφέρετε την πηγή όσων αναδημοσιεύετε, ως φόρο τιμής για την προσφορά μου στη γραφή. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για την εκτίμηση και για τον σεβασμό!