Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ο ανθός του καρποσυλλέκτη. Ο ταξικός διαχωρισμός αφεντάδων και δούλων. Η ψευδαίσθηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πολύτιμη τεχνολογία των άστρων.

"Ελευθέρωσα χίλιους
σκλάβους. Θα ελευθέρωνα
πολλές χιλιάδες ακόμη, αν 
γνώριζαν όλοι τους, 
ότι είναι σκλάβοι".
Harriet Tubman (1820-1913)
Πολιτική ακτιβίστρια


  Είναι, πραγματικά, άξιο θαυμασμού τι μπορεί να κάνει η ύλη όταν αφεθεί στα χέρια του χρόνου. Οι βουλές και τα κέφια της εξελικτικής ικανότητας της φύσης καταλήγουν στην πανδαισία των ποικιλόμορφων ειδών χλωρίδας και πανίδας, μέχρι να εμφανιστεί εκείνο το κυρίαρχο είδος που θα δημιουργήσει τον πρώτο επαναστατικό πολιτισμό που με συλλογικό έργο, θα προάγει το λαμπρό μέλλον του.
  Φαντάζομαι τον πρώτο καρποσυλλέκτη να χώνει στη γη, με ενθουσιασμό, έναν θαυματουργό σπόρο και να οδηγεί τη φυλή του στην καινοτόμο, γεωργική ανάπτυξη. Επιτέλους! Η γη παρείχε την τροφή και με λίγη φροντίδα, ο καλλιεργητής ζούσε μια ήσυχη καθημερινότητα. Τέρμα η πείνα, η νομαδική ζωή, η μάχη με τα άγρια ζώα και η στέρηση. Εφεξής, υπήρχε χρόνος να χτίσεις ένα σπίτι, να χορτάσουν τα παιδιά σου ψωμί και να αποθηκεύσεις προϊόντα για τον χειμώνα. Το τέλος μιας ανασφαλούς κατάστασης και η αρχή της εποχής των ονείρων. Μπορεί να ήταν σκληρή η γεωργική και κτηνοτροφική εργασία, αλλά με τη σωστή οικονομική διαχείριση, υπήρχε καθημερινό φαγητό στο τραπέζι. Το φαγητό είναι ευτυχία! Η προϋπόθεση για να κυριαρχήσεις στον πλανήτη. Όποιος κατέχει την τροφή, έχει τη δύναμη. Μετά, αποκτήσαμε μεταφυσικές ανησυχίες και έπρεπε να ευχαριστήσουμε τους θεούς. Να χτίσουμε μνημεία και βωμούς για την προσφορά των καρπών. Χρειαζόμασταν την εύνοια τους, για να έχουμε καλές σοδειές. Άφθονη τροφή! Διαχρονικό φαινόμενο η ανάγκη μας αυτή. Η δομή όλων των πολιτικών συστημάτων και η εκμετάλλευση μεταγενέστερων κοινωνιών, γεννήθηκε από τον ανθό του καρποσυλλέκτη. Από τότε, η αρχή αυτή, κυβερνά αδιάκοπα κάθε επερχόμενη γενιά. 
  Κάποιοι εξελιγμένοι γεωργοί, σκέφτηκαν έναν πρακτικό τρόπο για να διαφεντεύουν τους πιο αδύναμους καλλιεργητές. Αυτοανακηρύχθηκαν εκπρόσωποι των θεών και έγιναν ιερείς, απαιτώντας σεβασμό και σκορπίζοντας φόβο. Ο φόβος καταστέλλει την ανάγκη για ελευθερία και παγώνει τη σκέψη. Ξαφνικά, εν μία νυκτί, έγιναν βασιλείς και άρχοντες του είδους τους. Θεϊκά όντα επί της γης που χρειάζονταν αυλικούς, δούλους, φροντιστές, στρατό και ένα συστημικό σχέδιο για να ανέλθουν στην ανώτερη ανθρώπινη βαθμίδα. Διαχωρίστηκαν, λοιπόν, από τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους με περίσσια θρασύτητα. 
Ναι! Αυτοί ήταν οι πρώτοι αφέντες, εκείνοι που ανακάλυψαν πώς θα καθοδηγούν τα πλήθη προς όφελός τους. Η δουλεία και η σκληρή σκλαβιά που ήρθε μετά τη γεωργική ανάπτυξη, είναι δική τους εφεύρεση. Η ιστορία μάς δίδαξε πως οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν με πρόσχημα την αφθονία τροφής των λαών τους, είχαν ως τίμημα την εκμετάλλευση και την ανηλεή ανθρωποφαγία από τις ανώτερες ισχυρές τάξεις. Κάθε πρώιμος πολιτισμός εφάρμοσε τις δικές του διακρίσεις. Δες στο παρελθόν, τους Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους, Ρωμαίους, Οθωμανούς, Σκανδιναβούς και λοιπούς λαούς με βασιλείς, αυτοκράτορες, στρατηλάτες και ύπατους που έγραψαν την ένδοξη ιστορία τους με το αίμα των αθώων υποτελών τους. 
  Όταν οι σκλάβοι άρχισαν να επαναστατούν, επειδή κατάλαβαν πως η ζωή τους ξοδεύεται άσκοπα για τη ματαιοδοξία μιας αχόρταγης ελίτ, οι άρχοντες βρήκαν έναν νέο αλγόριθμο για να κρατήσουν τον όχλο ευχαριστημένο. Μια ψευδαίσθηση που ξεγέλασε ακόμη και τους πιο έξυπνους του πλήθους. Οι ευφυέστατοι αρχαίοι Έλληνες σκέφτηκαν το ευέλικτο πολίτευμα, που ονομάζεται Δημοκρατία. Ελεύθερη βούληση, ελευθερία λόγου και ατομική λήψη αποφάσεων. Αναδείχτηκε η αξία του ΕΝΟΣ και απέκτησε ο δούλος δικαιώματα για το κοινό καλό. Θα αποφάσιζε για την κοινωνία με όπλο τη φωνή του, την ψήφο του. Τροφή για όλους, με τον ίδιο μόχθο και προοπτική εξέλιξης κατά την προσωπική του κρίση. Η εκλογή των αρχόντων γινόταν πια από τους πολλούς. Μία ευφυέστατη στρατηγική στην εξουσιαστική παρτίδα σκάκι, που παίζεται στην πλάτη μας από τις βασιλικές οικογένειες του πλανήτη. Οι ισχυροί κατάλαβαν πως η δόξα του αξιώματός τους προκαλεί φθόνο στα πλήθη και απειλείται η κυριαρχία τους. Επέλεξαν λοιπόν μερικές εξαγοράσιμες μαριονέτες για να φοράνε το στέμμα τους. Τραβήχτηκαν στο παρασκήνιο και κρύφτηκαν πίσω από το παραβάν του θεάτρου των σκιών. Έκαναν συμφωνίες με τα υποψήφια εκλογικά κλιμάκια, για να βγαίνουν πάντα εκείνοι νικητές στις εκλογές, ανεξαρτήτως πολιτικού συνδυασμού. Πόσο έξυπνοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες! Έφτιαξαν την ψηφιακή πλατφόρμα που χειρίζονται οι ηγέτες της παγκοσμιοποίησης μέχρι και σήμερα. Σκέφτηκαν : «Ψηφίστε τις μαριονέτες μας για να ζείτε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Μπορείτε να ονειρεύεστε ότι θα γίνετε κι εσείς αφέντες, ζώντας τις χαρές του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού. Μεγάλα σπίτια, φανταχτερά αυτοκίνητα, δανεισμός και κάθε λογής πολύτιμο στολίδι θα σας δοθεί στο μέτρο που θα νομίζετε ότι εσείς ορίζετε το μέλλον σας, όμως, δε θα πάψετε να είστε οι σκλάβοι μας. Μπορείτε να εκφράζεστε μέσω της τέχνης, αλλά θα ελέγχουμε τα λόγια και τα έργα σας, μήπως αυτά αφυπνίσουν τους πολλούς και χάσουμε τον έλεγχο. Παρακολουθούμε από ψηλά κάθε σας κίνηση και έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. Όλα είναι δικά μας γιατί βρήκαμε τον τρόπο να σας έχουμε παντοτινά υποδουλωμένους, χωρίς να το καταλαβαίνετε. Η τεχνολογία είναι δική μας, η γνώση, επίσης, δική μας. Μαθαίνετε αυτά που θέλουμε εμείς και ενεργείτε σαν ελεύθεροι άνθρωποι μέχρι εκεί που επιτρέπουμε εμείς». 
  Το παγκόσμιο μοντέλο της μοντέρνας ηγεσίας δεν χρησιμοποιεί το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Τζέγκις Χαν ή του Καρλομάγνου, αλλά την παντοδυναμία των φυσικών νόμων της τεχνολογίας των άστρων. Την πυρηνική δύναμη των δομικών στοιχείων της ύλης, που αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, το σημαντικότερο εξελικτικό άλμα της επιστήμης. Το επόμενο επιστημονικό επίτευγμα θα είναι για όλους ή μόνο για τους εκλεκτούς; Είναι, άραγε, μόνο μια θεωρία συνωμοσίας ότι μας κυβερνούν, συγκαλυμμένα, οι πλούσιοι του πλανήτη ή είναι η τρομακτική αλήθεια; Αν δε νιώθεις σκλάβος, τότε το σχέδιό τους είναι άριστο! Έχουν βρει την πιο επιτυχημένη πατέντα υποδούλωσης. Τον υπνωτισμό των εγκεφαλικών αισθήσεων που ξεγελά το ελεύθερο πνεύμα και τροφοδοτεί την ελαττωματική ιδιοσυγκρασία μας με τον καταναλωτισμό. Όταν η τροφή στερέψει, θα ξυπνήσεις! Κάνε το πριν μείνεις ξεχασμένος και νηστικός πάνω σε μια κατεστραμμένη Γη, όσο εκείνοι θα χτίζουν νέα βασίλεια σε άλλα άστρα. Ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον Μασκ έχουν ήδη ξεκινήσει διαστημικά προγράμματα που προβλέπουν τη μετοίκηση 1.000.000 ανθρώπων στον Άρη, μέχρι το 2050! Ξέρουν, μήπως, ότι η κλιματική αλλαγή είναι μη αναστρέψιμη και φροντίζουν για τη διαφυγή μερικών εκλεκτών;  
  Μην καταβροχθίζεις λαίμαργα το δόλωμα της εφήμερης καλοπέρασης. Δε ζεις κάτω από δημοκρατικό καθεστώς, εφόσον η Δημοκρατία είναι μια παγίδα σκεπασμένη με χρυσή φυλλωσιά. Το βάραθρο μεταξύ των ταξικών διακρίσεων είναι βαθύ, σκοτεινό και αόρατο. Η σκακιέρα έχει στηθεί, αλλά πρέπει κάποιος να πάρει την κρίσιμη απόφαση για την επόμενη κίνηση. Τα βασιλικά πιόνια φοβούνται, γιατί γνωρίζουν ότι είναι ανύπαρκτα χωρίς τους σκλάβους τους. Εσύ ξέρεις τη δύναμή σου; Λέγεται αφύπνιση… 


Θερμή παράκληση : Όσοι αναδημοσιεύετε τις αναρτήσεις μου, παρακαλώ πολύ, να βάζετε το όνομά μου ή την ονομασία του blog, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που βίωσα πριν από μερικούς μήνες με την οικειοποίηση των κειμένων μου. Ευτυχώς, οι περιπτώσεις αυτές είχαν καλή κατάληξη, καθώς αντιμετωπίστηκαν με ευπρέπεια και κατανόηση. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να αναδημοσιεύετε τα κείμενά μου γιατί καταλαβαίνω ότι σας αρέσουν, όμως, κάθε λέξη που γράφω, βγαίνει από την ψυχή μου και ανήκει σε μένα. Δεν εκφραζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο κι αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς και μοναδικούς. Τα γραπτά μου και ο τρόπος έκφρασής μου αποτελούν την πνευματική μου ταυτότητα, γι’ αυτό το μόνο που ζητώ, είναι να αναφέρετε την πηγή όσων αναδημοσιεύετε, ως φόρο τιμής για την προσφορά μου στη γραφή. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για την εκτίμηση και για τον σεβασμό!