Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Προετοιμασία για συμμετοχή σε εκπαίδευση ναυαγοσωστικής σχολής και τεχνικές κολύμβησης

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι η προετοιμασία για την συμμετοχή στην εκπαίδευση της ναυαγοσωστικής σχολής. Για να καταφέρει κάποιος να αποφοιτήσει απο μια ναυαγοσωστική σχολή πρέπει να έχει άριστη γνώση κολύμβησης. Μερικές σχολές ζητούν απλή γνώση κολύμβησης αλλά πιστέψτε με οτι απαιτείται άριστη γνώση τεχνικής κολύμβησης για να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση. Θα πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζετε το ελεύθερο , το ύπτιο, το πρόσθιο και το ναυαγοσωστικό ελεύθερο.
Επίσης πρέπει να έχετε πολύ καλή φυσική κατάσταση, να είστε γυμνασμένοι εώς υπεργυμνασμένοι σε αντοχή. Δεν χρειάζεται να είστε bodybuilders. Έχω δει ''φουσκωτούς'' που δεν άντεξαν ούτε μισή ώρα κολύμπι και έκατσαν στην κερκίδα της πισίνας κατάκοποι και κοπέλες να ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και να αποφοιτούν με επιτυχία. Πρέπει λοιπόν να ξέρετε οτι χρειάζεται αντοχή. Κατά την γνώμη μου πριν εγγραφείτε σε κάποια σχολή, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το κολυμβητήριο της περιοχής σας, να εξοικειωθείτε με το νερό και να σας δείξουν οι γυμναστές τις τεχνικές κολύμβησης που απαιτούνται κάνοντας συνάμα προπόνηση για αύξηση της αντοχής σας με συνδυασμό γυμναστικής με βάρη που θα εστιάζουν στους ώμους και στην πλάτη.
Η εκπαίδευση δεν είναι απλή. Είναι δύσκολη και απαιτητική. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν ναυαγοσώστες οπώς δεν μπορούν όλοι να γίνουν γιατροί. Μπορείς να γίνεις εθελοντής με λίγες γνώσεις αλλά η αμάθεια, η ημιμάθεια ή η ανικανότητα δεν συγχωρείται στους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή.
Προπονήσου...μάθε και δεν θα χάσεις!